Informatie toneel

Lijkt het jou leuk om bij het toneel te spelen, hieronder staat alle informatie.

Het toneelseizoen voor het jeugdtoneel:

Het toneelseizoen begint in september/oktober, de toneel avond is op dinsdag van 7 tot 8. In de eerste weken staat kennis maken met elkaar en met toneelspelen centraal. In deze weken doen wij kennismakingsspellen, energizers, en spellen waar aspecten van toneelspelen in voor komen (stilspel, improviseren, mimiek en rollenspellen zijn hier voorbeelden van). Wij streven ernaar om in de eerste weken na de herfstvakantie een stuk uitgekozen te hebben. De weken hierna zijn de avonden vooral gericht op het repeteren van het toneelstuk. Rond december verlengen wij de repetitie avonden met een half uur, namelijk van kwart voor 7 tot kwart over 8. In maart hebben wij een uitvoering. Deze vindt plaats op een zaterdag. Het is de bedoeling dat de spelers hierbij de hele dag aanwezig zijn, vanaf 1 uur. Deze dag hebben wij een middag- en avondvoorstelling om 3 uur en om 8 uur. Tussen de twee uitvoeringen in wordt er gegeten met de hele groep. In de week voor de uitvoering vindt er ook een generale repetitie plaats. Wij proberen deze te plannen op de vrijdag omdat deze avond langer duurt dan de gewone repetities, tot uiterlijk 10 uur. Uit ervaring weten wij dat het niet altijd lukt dit op vrijdag te realiseren, in dit geval wijken wij uit naar de donderdag. De uitvoering en de generale repetitie vindt plaats in zaal Dolleburg of café de ontmoeting. Na de uitvoering plannen wij nog één dinsdag avond voor een evaluatie. Op deze avond wordt een terugblik gedaan op het seizoen en worden wat praktische zaken behandeld.

Leeftijd:

Om lid te worden van het jeugdtoneel van toneelvereniging Nieuw Leven geldt een minimum leeftijd van 10 jaar

Kosten:

De kosten voor 1 seizoen zijn 30 euro per tonelist. Dit kan meegenomen worden op één van de eerste oefenavonden.

Volwassen toneel:

Het toneelseizoen begint september/oktober* of rond februari/maart*. De oefenavond is op dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur. Op de oefenavonden wordt er gereperteerd en om 20:45 is er een kwartiertje pauze met een kopje koffie of thee. De uitvoering van het toneelstuk gaat in overleg en zal gespeeld worden op vrijdagavond zaterdagavond. Gemiddeld wordt er een half jaar voor uitgetrokken (inclusief vakanties) om het toneelstuk te oefenen.

Leeftijd:

Om lid te kunnen zijn van het volwassen toneel moet je minimaal 18 jaar zijn. Er is geen maximale leeftijd.

Kosten:

De kosten voor het volwassen toneel bedraagt €30,00 per jaar.

Heb je nog vragen of wil je eerst een keer een avondje komen kijken dat kan natuurlijk ook, meld je dan via onze contactpagina! 

Je kan je ook direct opgeven,  dit kan via onze contactpagina

*Wijzigingen voorbehouden